• Subsidienieuws September 2018

  WBSO in 2019: budget en voorwaarden stabiel

  Prinsjesdag nieuws: koffer Miljoenennota

  Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de plannen voor de WBSO in 2019 bekend gemaakt. Met het oog op een stabiel investerings- en vestigingsklimaat voor R&D-bedrijven blijven de voordeelpercentages en schijflengtes gelijk aan 2018. Ook de voorwaarden en het aanvraagprogramma blijven ongewijzigd. Het kabinet stelt € 1.205 miljoen beschikbaar voor de WBSO in 2019.

  Dit staat in de op Prinsjesdag gepubliceerde Kamerbrief.

  Voordeelpercentages en -bedragen

  Bedrijven kunnen het voordeel van de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) verrekenen via de belastingaangifte. Ook in 2019 gelden er 2 schijven met een verschillend voordeelpercentage voor ontwikkelings- of onderzoekkosten.  Voor startende bedrijven geldt een hoger percentage in de eerste schijf.
  Voor zelfstandig ondernemers (ZZP-ers) die minimaal 500 onderzoeksuren per jaar maken, is er een vaste aftrek. Startende zelfstandig ondernemers ontvangen daarnaast een extra aftrek. De exacte bedragen voor zelfstandigen volgen later dit jaar.

  Percentages WBSO in 2019

  WBSO evaluatie

  Het onderzoeks- en adviesbureau Dialogic evalueert op dit moment de WBSO, op verzoek van het ministerie van EZK. Het bureau rondt de evaluatie naar verwachting in november af. De uitkomsten van de evaluatie kunnen leiden tot aanpassingen van de budgetsystematiek, de parameters en/of de voorwaarden van de WBSO per 2020. 

  Bron: RVO.nl

  • Gratis webinar WBSO Hoe verlaag ik mijn kosten voor R&D?

   12 October 2018 Innoveren en investeren in R&D kost geld. Met de WBSO kunt u uw R&D-kosten verlagen. Wilt u meer weten over deze innovatieregeling? Na het volgen van dit webinar kunt u zelf eenvoudig een WBSO-aanvraag indienen.U krijgt uitleg over hoe de WBSO werkt. We besteden specifiek aandacht aan: RVO.nl

  • WBSO in 2019: budget en voorwaarden stabiel

   18 September 2018 Het budget en de voorwaarden van de WBSO blijven in 2019 gelijk aan 2018. De voordeelpercentages en schijflengtes blijven, evenals de voorwaarden en het aanvraagprogramma ongewijzigd. Dit staat in de op Prinsjesdag gepubliceerde Kamerbrief. RVO.nl

  • Evaluatie WBSO: online enquête van Dialogic

   6 September 2018 Het onderzoeks- en adviesbureau Dialogic evalueert de WBSO op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). RVO.nl


 • Forfait innovatiebox

  Iedere onderneming die nieuwe producten, processen of software ontwikkelt kan WBSO aanvragen. Dit is een fiscale subsidieregeling voor bedrijven. Via de WBSO-regeling kan subsidie worden verkregen van 32% van de (loon)kosten voor de ontwikkeling van technisch nieuwe fysieke producten, processen of programmatuur. Wanneer u een positieve WBSO-beschikking heeft ontvangen, heeft u ook toegang tot de forfait innovatiebox . Deze regeling houdt kortgezegd in dat opbrengsten uit innovatie onder voorwaarden zeer gunstig belast kunnen worden tegen effectief slechts 5% vennootschapsbelasting. Komt u eventueel in aanmerking voor de WBSO subsidie en dus ook voor de forfait innovatiebox? Maar wilt u graag hulp bij de aanvraag hiervan? Wij, van Klaren Subsidieadvies, adviseren en ondersteunen u hierbij.

  Klaren Subsidieadvies regelt meer dan alleen de forfait innovatiebox

  Onze dienstverlening is full service en vindt veelal gedurende een langere tijd en/of voor meerdere aanvraagtrajecten plaats. U bent dus voor een lange tijd verzekerd van hoogwaardige ondersteuning op het gebied van subsidies. Daarnaast levert Klaren Subsidieadvies nog verscheidende andere diensten, waaronder complete aanvraagtrajecten, communicatie met de subsidiegever, advies bij de projectadministratie, ondersteuning bij de subsidieafwikkeling, et cetera. Wij beschikken over brede economische, juridische en technische kennis. Hierdoor ontvangt u altijd een vakkundig advies dat exact op uw bedrijf is afgestemd. Wij onderscheiden ons onder andere door onze:

  • Doortastendheid;
  • Flexibiliteit;
  • Kwaliteit;
  • en Partnership.

  Onze honorering is aanvraag gerelateerd en bestaat uit een vast en een resultaatafhankelijk deel.

  Doe de gratis WBSO-scan!

  Krijg direct inzicht in uw subsidiekansen met betrekking tot WBSO subsidie en maak gebruik van onze gratis WBSO-scan. Door middel van deze scan brengen wij vrijblijvend alle mogelijkheden in beeld. Wilt u liever eerst meer informatie over bijvoorbeeld de forfait innovatiebox ? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact met Klaren Subsidieadvies op door vrijblijvend naar 033-4530818 te bellen.